دکتر صراف:

مقابله با مسائل جهانی مستلزم استفاده از تجارب جهانی است

۲۲ خرداد ۱۴۰۱ | ۱۴:۴۲ کد : ۱۶۷۱۸ اخبار
تعداد بازدید:۱۸۱۰

 

اولین نشست کمیته کارشناسی اضطراری آلودگی هوا مدیریت  بحران استان  آذربایجان شرقی در دانشگاه  تبریز برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز اولین نشست کمیته کارشناسی اضطراری آلودگی هوا با حضور مدیر بحران استانداری آذربایجانشرقی، مدیرکل اداره هواشناسی استان، معاونان سازمان حفاظت محیط زیست استان، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز، رئیس و برخی اساتید دانشکده برنامه ریزی و علوم محیطی دانشگاه تبریز برگزار شد.

 

هم افزایی سازمان های ذیربط در زمینه مدیریت مسائل زیست محیطی

دکتر بهروز ساری صراف رئیس دانشکده برنامه ریزی و علوم محیطی در ابتدای جلسه ضمن تاکید بر ضرورت استفاده از توانمندی دانشگاه ها در زمینه حل مسائل مختلف جامعه گفت: گسترش ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه برای حل بسیاری مسائل جامعه از جمله مسائل زیست محیطی ضرورت دارد و این نشست در راستای آشنایی و بهره گیری از توانمندی های علمی –پژوهشی دانشگاه تبریز و افزایش هم افزایی سازمان های ذیربط در زمینه مدیریت مسائل زیست محیطی است.
دکتر صراف با اشاره به اینکه ریزگردها منشآ جهانی دارند و مقابله با مسائل جهانی مستلزم استفاده از تجارب جهانی و تابع پارامترها بین المللی است، افزود: استفاده از ظرفیت تعامل جهانی و همکاری های بین المللی، استناد به مبانی حقوقی محیط زیست از قبیل توافقنامه ۱۹۷۲استکهلم، بهره گیری از تجارب جهانی از قبیل تجربه مدیریت و مبارزه با ریزگردها در سال ۱۹۳۶آمریکا می‌تواند در مدیریت بحران ریزگردها مفید باشد و البته درخواست ریاست محترم جمهوری از وزارت امورخارجه مبنی بر ورود دستگاه دیپلماسی برای حل این بحران فرامنطقه ای شایسته تقدیر می‌باشد.
رئیس دانشکده برنامه ریزی و علوم محیطی دانشگاه تبریز مد نظر داشتن سلامت جسمی و روحی افراد جامعه و همچنین مانیتورینگ و پایش و پیش بینی ریزگردها را جزء برنامه های کوتاه مدت مقابله با ریزگردها برشمرد و خاطرنشان کرد: تثبیت خاک به وسیله عوامل مکانیکی و افزایش رطوبت نیز بعنوان برنامه بلند مدت بایستی مد نظر مسئولین امر قرار بگیرد و دانشگاه تبریز آماده همکاری با سازمانهای ذیربط جهت تعیین و ترسیم نقشه راه و ارائه راهکار علمی و عملی در هر سه حوزه است.

 

ضرورت استفاده از توان علمی دانشگاه ها در زمینه مدیریت بحران

در ادامه این نشست، مهندس محمدباقر هنربر مدیر کل مدیریت بحران استان با اشاره به تاکید استانداری محترم استان مبنی بر ضرورت استفاده از توان علمی دانشگاه ها در زمینه مدیریت بحران افزود: انتظار ما از دانشگاه ارائه راهکار حل مسائل مختلف است و با تعامل خوبی که در بین سازمان های استان وجود دارد امیدواریم رهیافت های علمی و عملی دانشگاه ها زمینه مدیریت بحران های طبیعی و غیر طبیعی در استان را فراهم نماید.
مدیر کل مدیریت بحران استان بر ضرورت تجهیز سخت افزاری و نرم افزاری ارگان های ذیربط و استفاده از سیستم های پیشرفته جهت پیش بینی، پیشگیری و مدیریت بحران تاکید نمود و افزود: با توجه به وجود پتانسیل غنی علمی و همچنین وجود آزمایشگاه ها و دستگاه های پیشرفته سنجش و پایش آلودگی هوا در دانشگاه تبریز امیدواریم تعامل و همکاری متقابل بین سازمان های ذیربط در حوزه محیط زیست با دانشگاه تبریز فراهم گردد.

در ادامه این جلسه حبیب عبدلی مدیر کل هواشناسی استان آذربایجان شرقی بر ضرورت وجود زبان مشترک همکاری بین سازمان های ذیربط، لزوم تجهیز امکانات سنجش و پایش، ترسیم نقشه راه همکاری سازمان ها تاکید کرد و گزارش مختصری در خصوص نحوه فعالیت وتعداد ایستگاه ها و برنامه های آتی مد نظر سازمان پرداخت.
دکتر حسین حقائی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز اولویت اساسی در همه برنامه ریزی ها را تضمین سلامتی افراد جامعه برشمرد و بر آمادگی دانشگاه علوم پزشکی در این زمینه تاکید نمود.
ارائه گزارش برخی از دستاوردها و فعالیت های علمی دکتر لیلا خازینی عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی شیمی و نفت دانشگاه تبریز در حوزه  آلودگی هوا و همچنین ارائه گزارش تفصیلی دکتر هاشم رستم زاده عضو هئت علمی دانشکده برنامه ریزی و علوم محیطی در خصوص فعالیت های علمی و تجهیزات آزمایشگاهی مرتبط با پایش و سنجش آلودگی هوا از دیگر بخش های این برنامه بود.
در پایان این نشست حاضرین طی بازدید از سایت هواشناسی ماهواره ای دانشگاه تبریز با فعالیت ها و دستاورد های دانشگاه تبریز در این زمینه آشنا شدند.

 


( ۲ )

نظر شما :